Camjo

Wat is Camjo?

Camjo staat voor ‘camerajournalist’. Dat houdt in dat een camjo als een ‘one-man-band’ te werk gaat. Hij is zowel regisseur, als journalist, cameraman, geluidsman en editor (de persoon die de beelden monteert). Veel regionale en landelijke omroepen werken al met een camjo. Bijvoorbeeld: Omroep Gelderland en RTV Utrecht, maar ook bij de NOS wordt met camjo’s gewerkt.

U krijgt dus een cameraman en journalist in één; camerajournalist.

Voordelen van een camjo zijn:
– Tijdens de opnames is er maar één persoon aanwezig, hierdoor kan er op locaties, die normaal gesproken voor een heel team niet toegangelijk zijn, toch gefilmd worden.
– Één persoon die alles vastlegt kan voor een intiemer gevoel zorgen, dan wanneer er allemaal vreemden bij zijn.
– Omdat een camjo niet alleen een cameraman is, maar ook opgeleid is als journalist, kan een camjo ook een goed interview afnemen.
Kostenbesparing. Er hoeft maar één persoon ingehuurd te worden in plaats van meerdere personen.

Opening nieuwe Waalbrug bij Ewijk.

Door de aanleg van een nieuwe Waalbrug kan de oude hersteld worden en worden de wegen van twee rijstroken verbreed naar vier rijstroken. Lange tijd stond de brug bij Ewijk op nummer 1 in de file top10 van Nederland. Gelijk na de opening van de nieuwe brug was de file ’s morgens al verdwenen.
Tijdens dit camjo-item wordt u meegenomen in de auto van Hans. Hans is weginspecteur bij Rijkswaterstaat.
Voice over: Paul Giezen

Exclusieve turbobloem, gemaakt voor Omroep Gelderland.

Link naar het nieuwsbericht http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2096761/Oliesjeiks-willen-de-exclusieve-turbobloem-uit-het-Betuwse-Tuil

 

Benieuwd wat een camjo voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en wij vertellen het u graag.